BCR primește o amendă de 5.000 euro din cauza Whatsapp

BCR primește o amendă de 5.000 euro din cauza Whatsapp

Banca Comercială Română, al doilea jucător de profil, a fost sancționată cu amendă de 5.000 de euro pentru că a folosit aplicația Whatsapp pentru colectarea datelor unor clienți persoane fizice.

Banca ar fi colectat copii ale actelor de identitate ale clienților persoanelor fizice (minori și reprezentanți legali) prin intermediul telefonului personal al unei angajate a băncii și ar fi transmis copiile acestor acte la nivelul operatorului, prin aplicația Whatsapp, cu încălcarea procedurii de lucru interne. Amenda a fost aplicată de autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Instituția a constatat, în urma unei reclamații, o colectare a copiilor actelor de identitate ale clienților persoanelor fizice (minori și reprezentanți legali) prin intermediul telefonului personal al unei angajate a operatorului, precum și transmiteri ale copiilor acestor acte la nivelul operatorului, prin aplicația Whatsapp, cu încălcarea procedurii de lucru interne. BCR este parte a grupului austriac Erste Bank și numărul doi în clasamentul băncilor locale după nivelul activelor la finele anului 2019.

Categories: National

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*