Deşeurile menajere din Alba Iulia, stocate temporar lângă Şoseaua de Centură

Deşeurile menajere din Alba Iulia, stocate temporar lângă Şoseaua de Centură

Proiectul platformei de stocare temporară a deşeurilor menajere, propusă a fi amplasată de compania Polaris Holding în apropierea Şoselei de Centură din Alba Iulia, nu se supune evaluării impactului asupra mediului, potrivit unei decizii luate de specialiştii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Alba, în Comisia Internă de Analiză.

Prin proiect, inițiatorii propun realizarea unei platforme care va servi la stocarea temporară a deşeurilor menajere din Alba Iulia pe o perioadă limitată, respectiv până la data la care va intra în funcţiune Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Galda. Deşeurile vor fi stocate temporar, maximum 24 ore, în vederea transbordării acestora în container de capacitate mare şi transportării către depozitul conform de la Târgu Jiu.

Terenul pe care se va regăsi platforma este actualmente arabil şi se află la 161 de metri distanţă de Şoseaua de Centură. El este închiriat de Polaris Holding de la o altă companie.

Suprafaţa totală a terenului este de 6.540 metri pătraţi.

Conform planului de încadrare, obiectivul prezintă următoarele vecinătăţi :703 metri până la zona locuinţe colective Ampoi II, 498 metri faţă de blocul de locuinţe colective amplasat lângă Pompieri, 456,7 metri faţă de locuinţe de pe strada Gării, din Bărăbanţ, 208 metri faţă de locuinţe de pe strada Fabricilor şi circa 75 de metri faţă de obiectivele industriale cele mai apropiate, peste Şoseaua de centură şi linia CFR.

Investitorul are în vedere realizarea unei platforme de stocare temporară a deşeurilor, cu dimensiunea de 100 x 17.2 metri. Ea va fi betonată şi impermeabilizată cu aditiv de impermeabilizare. Capacitatea de stocare/transport a containerului mare este de 10 autogunoiere standard.

“Stocarea pe platformă a deşeurilor pe o perioadă de maximum 24 ore, în condiţii normale de funcţionare, nu va permite formarea levigatului ca urmare a fermentării fracţiei umede a deşeurilor menajere” arată APM. Specialiştii APM spun că proiectul va genera deşeuri fără caracter periculos.

Proiectul deţine un certificat de urbanism eliberat de Primăria Alba Iulia în 5 martie.

Categories: Local

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*