Alba Iulia reia oficial proiectul bazei sportive și de agrement, însă cu modificări majore

Alba Iulia reia oficial proiectul bazei sportive și de agrement, însă cu modificări majore

Primăria Alba Iulia face o actualizare a studiului de fezabilitate pentru proiectul “Construire bază sportivă și de agrement zona Bazin olimpic Municipiul Alba Iulia”, o investiție de cca. 4 mil. euro. Licitația a fost câștigată de aceeași firmă care a făcut studiul inițial, acum 5 ani.

Compania locală Transilvania Construct se va ocupa din nou de studiul de fezabilitate privind bază sportivă și de agrement gândită de administrația din Alba-Iulia, în urma unei licitații finalizate recent.

“În vederea continuării și derulării investiției “CONSTRUIRE BAZĂ SPORTIVĂ ȘI DE AGREMENT ZONA BAZIN OLIMPIC” în faza DTAC+PT+DDE și execuție este necesară actualizarea studiului de fezabilitate nr. AB03/2014. Necesitatea rezultă din faptul că de la momentul elaborării studiului de fezabilitate și până în prezent a trecut un interval de timp de 5 ani. În acest interval de timp au intervenit schimbări legislative care au generat un impact direct asupra valorii indicilor tehnico – economici aprobați prin HCL nr. 204/2015.

În acest sens menționăm prevederile OUG 114/2018 prin care s-a stabilit tarif minim la manoperă în domeniul construcțiilor de 17,98 lei/h. Un alt motiv pentru care este necesară actualizarea îl reprezintă devalorizarea monedei naționale în raport cu euro, care la nivelul anului 2015, pentru valoarea de 1 euro echivalentul în lei a fost 4,169 lei (curs BNR la data de 07.04.2015) iar în prezent la nivelul anului 2020, 1 EURO este echivalentul a 4,7787 lei (curs BNR la data de 28 ianuarie 2020).

Actualizarea constă și din faptul că din considerente de ordin practic și financiar se va renunța la terenul de sport și la gradene aferente acestuia, creându-se un spațiu mai generos pentru zona de agrement. În acest fel se majorează suprafața aferenta șezlongurilor și zona de plajă. Se mai dorește renunțarea la funcțiunile din clădirea corpului administrativ (nivel mansardă), respectiv Sală fitness, Sală forță, Dușuri bărbați, Dușuri femei și renunțarea la dotările aferente acestor funcțiuni. În locul acestor funcțiuni se vor considera funcțiuni în corelate cu funcțiunile de la parter. Pentru asigurarea energiei necesare funcționarii instalațiilor tehnologice se dorește ca 33% din total de energie să fie asigurat cu ajutorul utilajelor de tip pompe de căldură. Zona de amenajări exterioare (parcări) se va menține și se va studia posibilitatea majorării locurilor de parcare.” au explicat reprezentanții Primăriei, în caietul de sarcini.

Controlată de antreprenorul Eugen Vitan, compania Transilvania Construct a avut în 2019 venituri de 5,3 mil. lei și un profit, modic, de 4,130 lei.

Categories: Local

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*