Focar de COVID-19 la o fabrică de îngheţată din Sebeș

Focar de COVID-19 la o fabrică de îngheţată din Sebeș

Zeci de angajaţi ai fabricii de înghetaţă din Sebeş s-au infectat cu COVID-19. O parte dintre ei sunt simptomatici, formele de boală fiind uşoare şi medii.

Numărul angajaţilor testaţi pozitiv a fost iniţial de 27, ulterior mai fiind depistaţi încă 14. Celor 41 de salariaţi li se adaugă şi 6 membri ai familiilor acestora, după cum a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Alba. În cadrul anchetei au fost efectuate în două zile peste 400 de teste.

Principala cauză a infectărilor a fost, potrivit DSP, nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, cu toate că angajatorul le-a pus la dispoziție și au fost instruiți în acest sens. DSP Alba a amendat firma cu 10.000 de lei şi a dispus suspendarea temporară a activității.

Cazurile pozitive depistate în cadrul acestei anchete epidemiologice sunt din mai multe localități din Alba, DSP subliniind că nu se pune problema carantinării/izolării nici uneia dintre ele.  În legătură cu acest focar de la Sebeş, DSP derulează cea mai complexă anchetă epidemiologică de la începutul pandemiei până acum.

Categories: Business in top

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*