ITM Alba a luat la purecat constructorii și service-urile auto. Amenzi pentru muncă „la negru”

ITM Alba a luat la purecat constructorii și service-urile auto. Amenzi pentru muncă „la negru”

Zeci de companii din construcţii și din domeniul întreţinerii şi reparaţiilor auto au fost controlate recent de inspectorii de muncă din Alba, în ceea ce priveşte domeniul relaţiilor de muncă. S-a lăsat cu amenzi!

În total, au fost verificate 58 de unităţi, cu peste o mie de angajaţi. Au fost constatate zeci de deficienţe, cum ar fi neplata orelor suplimentare şi neacordarea concediilor legale de odihnă anuale, neplata drepturilor salariale la termenul prevăzut în contractul individual de muncă, neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent şi neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat.

De asemenea, au fost depistate muncind „la negru” 8 persoane. Pentru muncă nedeclarată, au fost date amenzi în valoare totală de 160.000 de lei,

Şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlate de ITM un număr de 46 de societăţi, din care 22 au fost sancţionate. Au fost aplicate 29 de sancţiuni, din care doar una a fost amendă, în cuantum de 4.000 de lei, restul fiind avertismente. Printre nereguli s-au numărat lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor, lipsa instruirii periodice a lucrătorilor sau cea a instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.

Categories: Local

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*