Investiție de 5 mil. euro la CUPRU MIN, în repararea unei linii de măcinare

Investiție de 5 mil. euro la CUPRU MIN, în repararea unei linii de măcinare

CUPRU MIN Abrud vrea să investească aproape 5 milioane de euro în repararea şi repunerea în funcţiune a Liniei 1 de măcinare de la Uzina de Preparare Dealul Piciorului.

Acum, sunt în funcţiune două linii de măcinare-flotare (liniile 3 şi 4). Fiecare dintre ele are o capacitate proiectată anuală de prelucrare de peste 2,2 milioane de tone pe an, respectiv 7.500 de tone pe zi.

Managerii companiei doresc punerea în funcţiune şi a liniei 1 de măcinare, ca o alternativă de funcţionare în cazul în care una dintre cele două linii nu este funcţională. Mai exact, compania vrea să înlocuiască anumite repere şi subansamble care sunt deteriorate, cum ar fi sistemul alimentare minereu , sistemul antrenare moară semiautogenă şi moară cu bile, echipamentele electrice etc.

Valoarea totală a investiţiei este de 4.915.000 de euro, adică peste 23,7 milioane de lei. Perioada de implementare a proiectului este de circa 10 luni.

Situată în Muşca, comuna Lupşa, Uzina de la Dealul Piciorului prelucrează minereul cuprifer sărac provenit din Cariera Roşia Poieni. Cupru Min are un acţionariat 100% de stat. Societatea a fost înfiinţată în 1977, cu scopul valorificării zăcământului de minereu cuprifer de la Roşia Poieni și având ca obiectiv asigurarea necesarului de cupru pentru economia românească. Compania este cea mai mare exploatare de cupru la suprafaţă din România.

 

Categories: Business in top