Autorizația de mediu a KRONOCHEM Sebeş adusă iar în dezbatere publică

Autorizația de mediu a KRONOCHEM Sebeş adusă iar în dezbatere publică

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a lansat dezbaterea publică privind solicitarea de actualizare a autorizaţiei integrate de mediu nr. AB 9/22.11.2017, pentru activitatea desfăşurată de SC KRONOCHEM SEBEŞ SRL, divizia chimică a companiei Kronospan.

Dezbaterea se va produce în format electronic, în condiţiile stării de alertă pe teritoriul României. Observaţiile, sugestiile şi propunerile publicului se pot transmite la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba în format electronic, prin e-mail, până miercuri, 10 iunie. Documentaţia de actualizare a autorizaţiei integrate de mediu respective este postată pe site-ul APM Alba, pe cel al operatorului şi, de asemenea, pe site-ul Primăriei Sebeş.

În 2017, zeci de persoane din Sebeş au participat la o dezbatere publică privind solicitarea de emitere a autorizaţiei integrate de mediu pentru instalaţia de formaldehidă cu o capacitate de 60.000 de tone/an ce urma să fie implementată de către divizia chimică a companiei Kronospan. Iniţial, la Sebeş a funcţionat o instalaţie de formaldehidă cu o capacitate de 30.000 de tone pe an, preluată de la Grupul Frati.

Categories: Business in top