Două drumuri comunale din Tăuţi vor fi modernizate cu peste 3 mil. lei

Două drumuri comunale din Tăuţi vor fi modernizate cu peste 3 mil. lei

Peste 3 milioane de lei vor fi investiţi de autorităţile din Meteş în modernizarea unor drumuri comunale de pe raza satului Tăuţi, durata de realizare a implementării proiectului fiind estimată la 12 luni.

Concret, se vor moderniza două drumuri comunale din intravilanul satului Tăuţi, care fac legătura cu Poiana Ursului şi Inuri, respectiv cu Pâclişa, în lungime totală de peste 1,4 kilometri. Finanţarea va fi asigurată din fonduri proprii. Pentru DC Tăuţ-Poiana Ursului-Inuri s-a propus modernizarea pe primii 807 metri, mai puţin peste podul peste Ampoi, peste pasajul CF şi peste albia unui pârâu care nu permite realizarea gabaritului fără a afecta proprietăţile private, sectoare ce implică suplimentarea bugetului. Ca urmare, din lungimea studiată de 807 metri se va moderniza o lungime de 712 metri. Pentru DC Tăuț -Pâclişa, s-a propus modernizarea lui mai puţin un sector în lungime de 25 de metri, realizat deja printr-un proiect anterior.

Odată cu realizarea acestei investiţii, se va reuși asigurarea în bune condiţii a transportului rutier şi accesului pietonal, ce vor avea drept efecte sporirea capacităţilor de aprovizionare a populaţiei cu alimente materiale şi alte produse, îmbunătăţirea condiţiilor de transport în accesarea zonelor locuite permanent, creşterea atractivităţii zonei din punct de vedere al accesibilităţii. În prezent, autorităţile locale din Meteş au depus la APM solicitarea de emitere a acordului de mediu, publicul interesat putând să consulte proiectul propus şi să trimită, dacă e cazul, observaţii.

Categories: Local