Primăria Alba Iulia vrea să ia un credit bancar de 50 de mil. lei, pe 8 ani

Primăria Alba Iulia vrea să ia un credit bancar de 50 de mil. lei, pe 8 ani

Autorităţile din Alba Iulia intenţionează să acceseze un credit bancar în valoare de maximum 50 de milioane de lei, bani ce vor fi rambursaţi în 10 ani şi care ar urma să fie folosiţi pentru obiective de investiţii co-finanţate din fonduri europene.          

Procedura aplicată este selecţia de oferte, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut. Costul total al finanţării se va calcula prin metoda Ratei interne de rentabilitate. Oferta care va avea Rata internă de rentabilitate cea mai mică va fi declarată câştigătoare.

 Primăria a publicat documentaţia de atribuire pentru Achiziţia de servicii de acordare credit bancar, data limită de transmitere a ofertelor fiind 8 iulie, ora 12.00

Valoarea totală estimată este de aproximativ 12 milioane de lei, TVA-ul nefiind aplicabil. Durata contractului, care se va încheia numai după obţinerea avizului favorabil al Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale, este de 120 de luni de la data semnării.  Perioada de graţie este 24 de luni, cea de tragere tot de 24 de luni, iar perioada de rambursare de 96 de luni, în 32 de rate trimestriale egale. Aceste rate ar urma să fie achitate în lunile martie, iunie, septembrie şi decembrie din perioada de rambursare.

 Modalitatea de finanţare şi plată este de la bugetul local, respectiv venituri proprii.

Categories: Local