Poliția Locală din Aiud se digitalizează cu fonduri europene de 2,7 mil. lei

Poliția Locală din Aiud se digitalizează cu fonduri europene de 2,7 mil. lei

Un contract cu finanţare europeană în valoare totală de 2.682.678,43 de lei a fost semnat miercuri de Primăria Aiud, potrivit unui anunţ făcut de edilul municipiului, Oana Badea.

Fondurile europene vor fi folosite pentru dezvoltarea unei aplicaţii pentru poliția locală, prin care se va asigura consultarea în timp real a informațiilor din bazele de date ale Primăriei, sprijinind activitățile de control pe teren. De exemplu, se vor căuta în registrul special Domeniu public autorizațiile de ocupare domeniu public, iar în cel de Autorizații de construire din modulul urbanism, autorizaţiile de construcţii. Se va ţine evidența fișelor de intervenție, prin documentarea situațiilor în care intervin echipajele Poliției Locale.

Prin proiect se va realiza şi o aplicație de prelucrarea automată a datelor şi gestionarea informațiilor din domeniul ajutoarelor și serviciilor sociale, asigurând astfel evidența persoanelor – gestionarea datelor personale, cât și a veniturilor titularilor și membrilor familiei în procesele de acordare ale tipului de ajutor sau servicu social de care beneficiază, monitorizarea dosarelor depuse de cetățeni pe tipuri de ajutoare sau servicii sociale, gestionarea în mod unitar a datelor personale și veniturile acestora pentru toate tipurile de ajutoare sociale.

Banii europeni vor fi folosiţi şi pentru implementarea unei soluții de gestiune integrată a activităților consiliului local, ce include și un sistem de conferință audio/video.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Categories: Local