Acționarii străini ai fabricii de înghețată din Sebeș ajung la un control de 100%

Acționarii străini ai fabricii de înghețată din Sebeș ajung la un control de 100%

Ioan Istrate, antreprenorul din Sebeș care a lansat mărcile de înghețată Polar, Autentic și Fulg de Nea, iese cu totul din afacerea Alpin 57 Lux. El își vinde și restul de 14% din acțiuni către deținătorul majoritar, Food Union.

Potrivit profit.ro, Istrate se retrage total din acționariatul producătorului de înghețată Alpin 57 Lux, business pe care l-a fondat și, în 2016, l-a vândut în proporție de 70% grupului leton Food Union, controlat de omul de afaceri rus Andrey Beskhmelnitsky. Ulterior, firma din Letonia și-a majorat cota la 86%.

În baza unei noi înțelegeri semnate acum, Ioan Istrate va ieși total din acționariat mai târziu la 31 mai 2021. Potrivit unor informații din 2019, Istrate s-a reorientat și investește în două proiecte rezidențiale, în Sebeș și Alba Iulia, sub brandul „Transalpina Residence”.

Ultimele raportări financiare făcute publice, cele pentru 2018, arătau că Alpin 57 Lux a obținut în acel an venituri de 113,8 mil. lei și un profit net de 11,2 mil. lei, cu o medie 571 angajați.

Categories: Business in top