PUZ-ul pentru centura ocolitoare din nordul Alba Iuliei, elaborat de Total Business Land

Primăria Alba Iulia a atribuit firmei Total Business Land SRL contractul pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ-ului) privind construirea centurii ocolitoare pe latura de Nord a municipiului, respectiv cea care va prelua traficul de pe DN74, dinspre Apuseni, spre autostrada Sebeş-Turda.

Pentru obiectivul de investiţii propus nu există reglementări urbanistice şi regulamente de construire aprobate prin planuri urbanistice în mod detaliat. Acest traseu a fost tratat în mod director prin PUG al municipiului Alba Iulia, aprobat prin HCL nr.158/2014. Centura ocolitoare va traversa 2 UAT-uri : municipiul Alba Iulia, cu o lungime a traseului de aproximativ 4,6 kilometri, şi  comuna Ighiu, pe o lungime aproximativă de 1,4 kilometri.
Termenul de predare maxim propus a documentaţiei este de 120 zile de la emiterea ordinului de începere.

Noua şosea de centură va asigura fluxul de circulaţie din sudul judeţului în zonele nordică şi vestică. Punctul de plecare va fi sensul giratoriu de la nodul rutier Alba Iulia Nord, unde se va face legătura cu DN1 şi autostradă, va traversa calea ferată Alba Iulia – Zlatna şi va urma cursul râului Ampoi. Conexiunea cu DN74 va fi făcută în zona satului Şard.

Înfiinţată în 2015, firma Total Business Land are opt asociaţi, unii dintre ei implicaţi anterior în proiectul de la Roşia Montană, inclusiv în fucţii de conducere. Pornită cu 5 angajaţi, societatea avea anul trecut 82 de salariaţi şi o cifră de afaceri de peste 8,2 milioane de lei.

Categories: Local