Ministrul Fondurilor Europene, în vizită de lucru în Alba

Ministrul Fondurilor Europene, în vizită de lucru în Alba

Aspecte referitoare la deblocarea proiectelor de infrastructură, dar și posibilitățile de finanțare în actuala și viitoarea perioadă de programare vor fi discutate cu reprezenții autorităților publice locale de ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş, care va fi prezent miercuri în Alba.

Vizita de lucru va debuta cu o întâlnire tehnică, la Instituția Prefectului, pe tema proiectelor din Programul Operațional Infrastructură Mare. Ministrul se va deplasa apoi în comuna Ciugud, pentru a participa la un eveniment despre digitalizarea serviciilor de cadastru și publicitate imobiliară pentru crearea unui Smart Village. Tot aici, alături de președintele Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Laurenţiu Blaga, şi primarul Gheorghe Damian, va susţine o conferinţă de presă.

După-amiaza, demnitarul se va deplasa la SC IPEC SA,  companie care a implementat proiecte finanţate prin fonduri europene nerambursabile, pentru a discuta despre susținerea mediului de afaceri, finanțarea activităților de cercetare și dezvoltare, dar și despre sprijinirea învățământului dual tehnic.

 Vizita ministrului în judeţ se va încheia cu o întâlnire de lucru cu reprezentanții municipiilor, orașelor, comunelor și parlamentarilor din Alba.

Categories: Local