Fondurile REGIO coordonate de ADR Centru asigură dezvoltarea mobilităţii în Covasna

Fondurile REGIO coordonate de ADR Centru asigură dezvoltarea mobilităţii în Covasna

Directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Simion Creţu, a semnat, alături de primarul Arpad-Andras Antal, cel mai mare proiect ca valoare implementat de municipalitatea din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, în cadrul Programului Operaţional Regional, respectiv de peste 127 mil.lei, din care fonduri nerambursabile aproape 110 mil.lei.

Prin “Reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Sfântu Gheorghe, prin investiţii bazate pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, autorităţile vor modifica “din temelii” sistemul local de transport, prin atingerea a nouă obiective specifice, care includ: achiziţionarea unui număr de 12 autobuze electrice, realizarea unui terminal de transport public, construirea unui depou pentru vehiculele de transport public, amenajarea  şi modernizarea staţiilor de transport public, precum şi modernizarea transportului în comun prin implementarea unui sistem de management informatizat. Investiţiile prin acest proiect vizează şi amenajarea căii de rulare a infrastructurii rutiere pe care circulă transportul public, amenajarea trotuarelor şi a unor piste de biciclete pe arterele aferente. În plus, se va realiza un pod pietonal şi pentru biciclişti peste râul Olt, concomitent cu dezvoltarea unor noi piste pentru biciclete pe digul râului Olt şi implementarea unui sistem de închiriere biciclete (bike-sharing).

Beneficiarul finanţării a estimat că termenul de finalizare a investiţiilor este 30 septembrie 2023.

Vorbind despre acest proiect, directorul general ADR Centru, Simion Creţu, a precizat că valoarea sa este peste valoarea cumulată a tuturor proiectelor contractate cu municipalitatea în cursul perioadei 2007-2013.  “Este o finanţare deosebit de importantă la nivel regional, dar şi pentru tot ceea ce va însemna transport şi mobilitate în municipiul Sfântu Gheorghe”, a afirmat Creţu.

Categories: Local