Încă un pas înainte spre extinderea Ambulatoriului Spitalului Blaj

Încă un pas înainte spre extinderea Ambulatoriului Spitalului Blaj

Proiectul tehnic al investiţiei “Extindere și dotare Ambulatoriu Spital Municipal Blaj” a fost finalizat. Urmează etapa de verificare la Agenția de Dezvoltare Centru și licitația pentru execuția lucrărilor.

“Sper ca în luna septembrie constructorul să înceapă lucrările, astfel încât această importantă investiție în sănătatea blăjenilor să fie finalizată la termen, în luna iunie 2021. Extinderea Ambulatoriului Spitalului Blaj este o investiție pe fonduri europene, derulată prin ADR Centru, în valoare de 10.700.750 lei”, a transmis marţi, pe o reţea de socializare, primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Extinderea Ambulatoriului se va realiza pe orizontală, cu o clădire nouă, similară celei existente și alipită clădirii spitalului. Ulterior construcției se vor transfera secțiile de ambulatoriu în spațiile nou-create și vor fi dotate cu aparatură medicală și mobilier medical necesar pentru funcțiunile specifice de ambulatoriu. La fiecare nivel – subsol, parter și la etajele 1, 2 și 3 – va exista o circulație orizontală, pentru a se lega clădirea veche a spitalului de cea nouă a ambulatoriului integrat, așa cum prevăd legislația și normativele în vigoare. Pe lângă lucrările de construcții și instalații pentru extinderea pe orizontală a clădirii, vor fi achiziționate utilaje și echipamente tehnologice, noi echipamente medicale pentru dotarea specifică a cabinetelor medicale, iar la exterior vor fi reabilitate aleile pietonale, care, împreună cu căile de acces către ambulatoriu, precum și cu cele de la ambulatoriu către spital, vor fi iluminate. Tot în incintă se vor realiza spații verzi și se va amenaja o parcare pentru ambulanțe sau pentru autosanitarele destinate consultațiilor la domiciliu.

Data limită de finalizare a proiectului este 30 iunie 2021.

Categories: Local