Investiţii finanţate de CJ la Boli Infecţioase. Secţia va dispune de generator propriu de oxigen

Investiţii finanţate de CJ la Boli Infecţioase. Secţia va dispune de generator propriu de oxigen

Consiliul Judeţean finanţează o serie de investiţii la Secţia Boli Infecţioase a spitalului din Alba Iulia în sprijinul pacienţilor cu COVID-19, astfel încât aici să poată să fie tratate toate tipurile de cazuri, de la ușoare și medii până la cele critice sau cazuri cu boli asociate.

Anunţul a fost făcut de preşedintele CJ, Ion Dumitrel, pe pagina sa de socializare.

El a menţionat că la secția de Boli Infecțioase se realizează, timp de o săptămână, lucrări extrem de importante pentru pacienții bolnavi de COVID-19, la finalul cărora toate cele 52 de paturi vor fi dotate cu prize de oxigen.

“De asemenea, tot în cadrul acestei secții, special amenajate pentru pacienții COVID-19, vor fi înființate două saloane, cu 4 paturi de Anestezie și Terapie Intensivă, cu prize de oxigen, aer comprimat și ventilatoare mecanice. Realizăm aceste investiții pentru a fi pregătiți cu tot ceea ce este necesar pentru ceea ce va urma și pentru a trata cazurile critice de COVID-19. Aceste investiții se realizează în special pentru cazurile grave și cu comorbidități, dar vor fi utile fiecărui pacient COVID-19 internat. De asemenea, va fi achiziționat și un generator propriu de oxigen. În urma acestei investiții, în cadrul secției vor putea fi tratate toate tipurile de cazuri, de la cazuri ușoare și medii și până la cazuri critice sau cazuri cu boli asociate”, a explicat preşedintele CJ.

Pentru buna desfășurare a activității medicale, vor funcționa două linii de gardă: una pentru ”boli infecțioase” și alta pentru ”ATI” pentru COVID-19.

Cu ocazia acestor lucrări, vor fi instalate și o rețea de televiziune prin cablu şi o rețea de internet prin Wi-Fi, astfel încât fiecare salon să beneficieze de TV și internet.

Categories: Life & Style