Zeci de angajaţi de la două firme, infectaţi cu COVID-19

Zeci de angajaţi de la două firme, infectaţi cu COVID-19

Majoritatea cazurilor de infectare cu COVID-19 din cele 40 anunţate sâmbătă de Direcţia de Sănătate Publică provin de la doi operatori economici din judeţ.

Cazurile au fost depistate ca urmare a solicitărilor agenților economici de a-și testa personalul, respectiv peste 400 de angajaţi.

“În ambele cazuri, ca urmare a colaborării permanente între operatorii economici și specialiștii DSP, a fost testat întreg personalul din cadrul unităților afectate. S-a preferat testarea masivă și identificarea pozitivilor,  pentru a elimina de la început riscurile unor viitoare contaminări. Din verificările efectuate a reieșit să ambii operatori economici au proceduri stricte și clare de dezinfecție și triaj epidemiologic și au respectat legislația ce revine angajatorilor. Specialiștii DSP consideră că infectarea între angajații unităților a avut ca și cauză principală procentul de asimptomatici, aproximativ 90%”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de DSP.

Conform DSP, s-a optat pentru o testare masivă și în forță, identificarea pozitivilor și izolarea acestora, precum și a contacților, pentru a proteja deopotrivă persoanele pozitive, cât și pentru a evita viitoare contaminări. De altfel, cei doi operatori economici și-au manifestat încă de la început dorința de testare a întregului personal, de la primele suspiciuni.

“Nu se pune problema suspendării activității, întrucât operatorii economici în cauză și-au efectuat într-un timp foarte scurt activitățile de dezinfecție și decontaminare ce se impun în astfel de situații, acestea fiind continue și efectuate la cele mai înalte standarde”, au subliniat cei de la DSP.

 Cele 40 de noi cazuri sunt dispersate pe raza a 12 oraşe şi comune, din care 15 în Alba Iulia.

Categories: Local