Orban şi Bode, în inspecţie pe Transalpina, unde au fost asfaltaţi 32 km prin reciclare “in situ”

Orban şi Bode, în inspecţie pe Transalpina, unde au fost asfaltaţi 32 km prin reciclare “in situ”

Peste 16,3 mil. lei au fost investiţi în acest an din bugetul de întreţinere al CNAIR în asfaltarea a 32 de kilometri şi montarea a 10.000 de metri liniari de parapeţi metalici de beton şi a 250 de indicatoare rutiere pe DN 67C – Transalpina, între Şugag şi Oaşa, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, aflat vineri, alături de premierul Ludovic Orban, în inspecţie pe drumul care leagă Oltenia de Transilvania.

Lucrările de asfaltare au fost realizate prin metoda reciclării in situ, respectiv prin decopertarea drumului şi refolosirea materialului rezultat.

“Vom continua investiţiile în acest obiectiv în limitele legii, adică punerea în siguranţă a circulaţiei, pentru că şi cei dinaintea noastră puteau să facă acest lucru, dar s-au prevalat de faptul că acest obiectiv este în instanţă şi până la clarificări nu au investit. Vom continua şi pe celelalte 3 sectoare din 4 câte sunt pe Transalpina”, a spus ministrul Bode.

La rândul său, şeful Guvernului a afirmat că, după clarificarea problemelor juridice, DN 67C va fi adus la parametri tehnici normali.

Modernizarea  Transalpinei a demarat în 2008, în timpul mandatului ca ministru al Transporturilor al lui Ludovic Orban.

Categories: Local