Heliport, realizat în parteneriat de CJ şi Primăria Blaj. Investiţia, estimată la 600.000 euro

Heliport, realizat în parteneriat de CJ şi Primăria Blaj. Investiţia, estimată la 600.000 euro

Un heliport public, evaluat la 600.000 de euro, va fi realizat, până anul viitor, în parteneriat de municipalitatea din Blaj și Consiliul Județean Alba, acesta urmând să deservească atât Spitalul Municipal din Blaj, cât și toate urgențele din zona Târnavelor și județul Alba.

Heliportul, care va putea fi utilizat pe timp de zi și pe timp de noapte, în fapt un aerodrom utilizat exclusiv pentru elicoptere, va avea un spațiu de aterizare cu o rază de 50 metri, special amenajat pentru a permite aterizarea și decolarea elicopterelor, dispunând de indicatoare privind direcția vântului, sistem de balizaj și lumini de semnalizare, sisteme anti-incendiu, totul desfășurat pe suprafață de aproximativ 5.000 metri pătraţi, în care vor fi cuprinse și sistemele de alimentare cu combustibil, mentenanță, stație pentru observarea fenomenelor meteo, spațiu administrativ, parcare, drum de acces etc.

Potrivit unui anunţ făcut sâmbătă de edilul Gheorghe Valentin Rotar, Primăria a identificat locația pentru acest obiectiv de investiții la intrarea în Blaj dinspre Alba Iulia. Aceasta urmează să fie evaluată de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română, în vederea îndeplinirii tuturor cerințelor legate de autorizarea heliportului.

“Heliportul, preconizat a se finaliza în anul 2021, va fi cel mai modern din județul Alba, fiind evaluat la aproximativ 600.000 euro, sumă care va fi suportată în cote egale din bugetul local al municipiului Blaj și bugetul județului Alba”, a afirmat Gheorghe Valentin Rotar.

Categories: Local