3,4 mil. lei, alocaţi de Spitalul din Blaj pentru achiziţia unui RMN

3,4 mil. lei, alocaţi de Spitalul din Blaj pentru achiziţia unui RMN

Spitalul Municipal Blaj va fi dotat cu un RMN, unitatea demarând procedura pentru achiziţia acestuia, prin organizarea unei licitaţii deschise. Valoarea estimată este de aproape 3,4 mil. lei.

Firmele interesate pot depune oferte până în 10 august ora 15. Criteriul de atribuire este “cel mai bun raport calitate-preţ”.

Recent, primarul Gheorghe Valentin Rotar a anunţat că Ministerul Sănătății a alocat 3,6 mil. lei, din bugetul propriu, pentru finanțarea achiziției unui aparat RMN pentru Spitalul Municipal Blaj, urmând ca, în această săptămână, Consiliul Local Blaj să aloce încă 400.000 lei din bugetul local. Pe lângă banii necesari achiziţionării RMN-ului propriu-zis, o sumă de bani este destinată amenajării spaţiului în care acesta va fi amplasat.

“Dotarea Spitalului Municipal Blaj cu un aparat RMN (echipament rezonanță magnetică nucleară) va face ca pacienții internați la Spitalul Municipal Blaj, dar și locuitorii din zona Târnavelor să nu mai fie nevoiți să fie transportați sau să se deplaseze la Alba Iulia pentru investigații RMN, crescând astfel capacitatea de diagnosticare, în vederea unui tratament optim”, a afirmat edilul.

În 2017, la spitalul din Blaj a fost pus în funcţiune un Computer Tomograf (CT), iar acum se află în probe un Angiograf, achiziționat în 2019.

Categories: Life & Style