Peste 2,1 mil. lei, pentru modernizarea sistemului de iluminat public din Sebeş

Peste 2,1 mil. lei, pentru modernizarea sistemului de iluminat public din Sebeş

Sistemul de iluminat public din Sebeş va fi extins şi modernizat, printr-un proiect în valoare totală de peste 2,1 mil. lei, din care circa 2 mil. lei, adică 430.000 de euro, finanţare nerambursabilă.

Proiectul „Modernizare sistem de iluminat public în Cartierul Valea Frumoasei, Str. Mihail Kogălniceanu, Str. Mircea Cel Mare, Str. Sava Henția și extindere sistem de iluminat public pe Str. Fântânele, din municipiul Sebeș” vizează creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public aferent zonelor respective. Beneficiarul finanțării a estimat că termenul de finalizare a investițiilor este data de 31.12.2021.

Mai mult de 3,4 km din sistemul existent de iluminat public din municipiul Sebeș vor fi modernizați și rețeaua se va extinde cu încă 2 km, cu sprijinul fondurilor nerambursabile REGIO gestionate de ADR Centru. Contractul de finanțare nerambursabilă al proiectului a fost semnat de directorul ADR Centru, Simion Creţu, şi edilul din Sebeş, Dorin Nistor.

”Am spus mereu că fondurile europene sunt soluțiile eficiente la care trebuie să recurgă administrația, iar până acum noi le-am atras în educație și sănătate, am dezvoltat în paralel lucrările de infrastructură rutieră, iar de azi avem fonduri Regio și pentru iluminat”, a declarat primarul municipiului Sebeș. 

Vorbind despre acest proiect ,directorul general al ADR Centru a precizat că, până în prezent, municipalitatea din Sebeş derulează proiecte în valoare totală de peste 37 mil. lei, din care mai mult de 28 mil. lei sunt fonduri europene nerambursabile.

Categories: Local