Un singur caz de muncă “la negru”, depistat de ITM

Un singur caz de muncă “la negru”, depistat de ITM

O singură firmă din cele 36 de unităţi controlate recent de ITM a fost depistată cu muncă “la negru”, fiind sancţionată, ca atare, cu amendă de 20.000 de lei.

Potrivit ITM, societatea în cauză avea la lucru o persoană fără întocmirea în formă scrisă a contractului individual de  muncă.

Inspectorii ITM au mai constatat în timpul controalelor o serie de deficienţe,  cum ar fi neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale, neplata drepturilor salariale la termenul prevăzut în contractul individual de muncă, neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent, neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat, netransmiterea în termenul legal în Revisal a suspendărilor de contracte individuale de muncă. Au fost aplicate în total 13 sancţiuni, majoritatea avertismente.

Începând cu 15 iunie, la nivelul județului Alba a fost declanșată Campania națională privind verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile legale referitoare la suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă. Campania se va derula până la data de 24 august.

Categories: Local