Investiţie de 2,5 mil. lei, pentru corectarea torenţilor din bazinul hidrografic Arieşul Mic

Investiţie de 2,5 mil. lei, pentru corectarea torenţilor din bazinul hidrografic Arieşul Mic

Direcţia Silvică vrea să investească aproape 2,5 mil. lei în următorii trei ani în corectarea torenţilor din bazinul hidrografic Arieşul Mic, pe teritoriul comunelor Avram Iancu (Alba) şi Criştioru de Jos (Cluj).

Deocamdată, instituţia a depus la APM solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru acest proiect.

Lucrările de corectare a torenţilor presupun execuţia mai multor categorii de lucrări care, prin efectul lor cumulat, duc la atenuarea şi, în final, la stingerea fenomenelor torenţiale în zonele de interes.

Vor fi executate lucrările de împădurire, în regie de către ocolul silvic sau de către unităţi atestate. Puieţii se vor procura din regenerări naturale sau din pepinierele Ocolului Silvic Valea Arieşului.

 Pentru stabilizarea albiilor torenţiale şi pentru reţinerea eficientă a aluviunilor mijlocii şi grosiere transportate în exces de acesta, firma care a realizat studiul de fezabilitate propune realizarea de baraje de retenţie executate din zidărie de piatră cu mortar de ciment.

Perioada de implementare propusă este de trei ani, din care în primul proiectare și autorizare și în următorii doi execuția efectivă.

Valoarea totală a investiţiei, cu TVA, este de aproape 2,5 mil. lei, adică circa 518.000 euro, din care construcţii-montaj peste 2 mil. lei, respectiv 440.000 euro.

Categories: Local