Barajul iazului Valea Şesei va fi supraînălţat. Investiţia CUPRU MIN, peste 9,5 mil. lei

Barajul iazului Valea Şesei va fi supraînălţat. Investiţia CUPRU MIN, peste 9,5 mil. lei

Peste 9,5 mil. lei este suma pe care Cupru Min Abrud vrea să o investească în creşterea capacităţii de depozitare a iazului de decantare Valea Şesei, prin supraînălţarea barajului acestuia.

Societea a depus la APM solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru acest proiect, publicul interesat putând să depună zilnic observaţii.

 “Creșterea capacității de depozitare a iazului de decantare Valea Şesei și identificarea tuturor lucrărilor ce condiționează funcționarea în regim de siguranță a iazului în cazul creșterii capacității – etapa I supraînălțare baraj iaz de decantare Valea Sesei de la cota 705mdm la cota 710mdm, concomitent cu consolidarea din aval de la cota 680mdm la cota 710mdm” este o investiţie ce ar urma să fie implementată pe durata a doi ani.

Iazul Valea Şesei a intrat în funcţiune în 1978 şi este amplasat în extravilanul satului Geamăna, la o distanță de circa 5 kilometri de localitatea Valea Lupșei. În iaz este depozitat sterilul rezultat din procesarea în uzina de preparare de la Dealul Piciorului a minereurilor cuprifere sărace extrase din cariera Roşia Poieni. Obiectivul are şi rolul de epurare mecanică a apelor reziduale din incintele de producţie, precum şi pe cea de neutralizare a apelor acide scurse din haldele Geamăna şi Valea Cuibarului.

Suprafaţa iazului este de 300 hectare, iar capacitatea la cota finală de depozitare este de peste 66,5 mil. mc de steril.

Categories: Business in top