Investiţii finalizate sau aflate în execuţie, în Blaj

Investiţii finalizate sau aflate în execuţie, în Blaj

Lucrările de pe raza municipiului Blaj se desfășoară într-un ritm “accelerat”, fiind finalizate recent mai multe investiții, cum ar fi modernizarea străzilor Sălciilor 1 și 2, precum şi a 5 străzi în Spătac, potrivit primarului Gheorghe Valentin Rotar.

“Strada Luncii este finalizată în proporție de 90%, iar modernizarea străzii Privighetorii este realizată în proporție de 50%. A fost suplimentată conducta de canalizare de pe strada Aron Pumnul, care rezolvă, astfel, problemele apărute în zonă. Se lucrează în prezent la modernizarea străzii Alexandru Golescu, precum și pe strada Eftimie Murgu – prelungire, unde a fost turnat primul strat al zidului de sprijin”, a precizat edilul.

 Continuă şi efectuarea de reparații curente pe străzile care deja au un grad de uzură ridicat. Astfel, după ce au fost reabilitate străzile Simion Bărnuțiu, Mihail Kogălniceanu, Iuliu Maniu (de la intersecția străzii Petru Pavel Aron până la intersecția cu strada Mitropolit Vancea), strada Clujului (intrare în Blaj), în continuare vor fi efectuate reparații pe străzile Vasile Alecsandri și Cezar Bolliac, Andrei Mureșanu (de la intersecția cu strada Vasile Suciu până la intersecția cu strada Bradului), Coriolan Suciu și Eroilor (de la sensul giratoriu Bloc Turn până la bariera de cale ferată).

Potrivit lui Rotar, au fost finalizate lucrările la noua punte pietonală de pe râul Târnava Mare, unde a fost turnat ultimul strat de asfalt, iar în următoarele zile va avea loc recepția acestui obiectiv de investiții.

“Lucrările de amenajare a Parcului din Veza, situat în zona stadionului CIL (o investiție pe fonduri europene) și cele privind amenajarea curții interioare a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” sunt în grafic”, a mai spus primarul.

De asemenea, se lucrează intens şi în Tiur și Petrisat. În Tiur sunt modernizate și asfaltate 5 străzi și au început lucrările de amenajare, în vederea asfaltării, a primilor 3 km dinspre Tiur pe DC 203 Blaj-Flitești-Obârșie-Tiur. Până acum s-au asfaltat peste 2 km de drum dinspre cartierul Ciufud. Investiția, derulată împreună cu Consiliul Județean Alba este în grafic și se întinde pe o perioadă estimată la 4 ani, toți cei 21 km ai drumului comunal urmând a fi asfaltați, a explicat Rotar.

 În Petrisat continuă lucrările de introducere a canalizării. Tot aici au fost asfaltate mai multe străzi, unde s-au finalizat, deja, lucrările de introducere a canalizării.

Categories: Local