Bugetul local, majorat la Sebeş cu aproape 1,6 mil. lei

Bugetul local, majorat la Sebeş cu aproape 1,6 mil. lei

Bugetele pentru educaţie, asistenţă socială, sănătate, servicii şi dezvoltare publică au fost majorate la Sebeş cu aproape 1,6 mil. lei.

Astfel, la capitolul învățământ, bugetul se majorează cu peste o jumătate de mil. de lei. În Sebeș învață 4.930 de elevi, iar școlile au cerut suplimentar un număr de 1.440 de bănci. De asemenea, a fost solicitată achiziționarea a 112.000 măști de protecție.

Capitolul asistență socială beneficiază de o majorare de 583.000 lei, pentru a se susține cheltuielile de asistență socială în caz de invaliditate, pentru finanțarea indemnizațiilor persoanelor cu handicap, precum și pentru stimulente educaționale acordate copiilor din familii defavorizate.

Bugetul Spitalului Municipal Sebeș va fi majorat, conform solicitărilor instituției, cu suma de 5.950 lei, pentru finanțarea cheltuielilor de capital.

Alte capitole care beneficiază de majorare bugetară sunt: capitolul bugetar locuințe, servicii și dezvoltare publică care beneficiază de o majorare bugetară de 306.950 lei, iar pentru rambursări de credite se alocă suma de 181.000 lei. 

Categories: Local