Contracte de finanţare nerambursabile de peste 12,7 mil. euro, semnate la Blaj în ultimii 4 ani

Contracte de finanţare nerambursabile de peste 12,7 mil. euro, semnate la Blaj în ultimii 4 ani

Peste 12,7 mil. euro este valoarea totală a contractelor cu finanţare nerambursabilă semnate în ultimii patru ani de administraţia locală din Blaj, ceea ce reprezintă bugetul propriu de investiții al municipiului pentru o perioadă de 7 ani.

Potrivit edilului Blajului, rezultatele implementării lor se vor vedea în perioada imediat următoare. Unele dintre acestea vor avea efect în îmbunătățirea infrastructurii rutiere, de sănătate, culturale sau școlare, altele se vor reflecta în activitățile cu caracter social sau de mediu, iar altele vor reprezenta foaia de parcurs care va însoți Blajul în drum spre Europa, a spus Gheorghe Valentin Rotar.

De exemplu, “Îmbunătățirea calității vieții în municipiul Blaj”, în valoare de aproape 28,8 mil. lei, cu termen de finalizare în anul 2023, are în vedere modernizarea, reabilitarea și extinderea infrastructurii rutiere în cele mai aglomerate cartiere de locuințe colective, respectiv Eroilor, Gării și Andrei Mureșianu, construirea străzilor și a rețelei de canalizare din noul cartier din zona Lacului Chereteu, precum și construirea, în centrul orașului, a Bibliotecii Municipale în suprafață de 1983 mp.

Până în 2023 se va implementa şi proiectul intitulat “Bunicii comunității”, în valoare de aproape 2,7 mil. lei.

Extinderea Ambulatoriului la Spitalul Municipal Blaj, în valoare de 10,7 mil. lei, cu termen de finalizare în anul 2021, este un alt proiect derulat cu fonduri europene, la fel ca reabilitarea Școlilor Gimnaziale Veza și Ciufud, în valoare de 6,2 mil. lei, cu termen de finalizare tot în 2021.

Tot anul viitor ar trebui să se finalizeze reabilitarea creșei din strada Eroilor, o investiţie de circa 2,8 mil. lei şi proiectul “Administrație publică eficientă”, în valoare de 2,6 mil. lei.

În anul 2022, are termen de finalizare contractul “Administrație publică eficientă și participativă”, în valoare de 3,4 mil. lei, proiect în cadrul căruia vor fi elaborate cele mai importante documente de planificare strategică pentru dezvoltarea durabilă a orașului, Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD).

Luna viitoare este programată terminarea amenajării Parcului Veza, un contract în valoare de peste 4,1 mil. lei.

Pentru perioada 2021-2027, Blajul își propune să atragă fonduri nerambursabile în valoare de 80 mil. euro.

Categories: Local