CNAIR a constatat o organizare deficitară şi mobilizare slabă pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda

CNAIR a constatat o organizare deficitară şi mobilizare slabă pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda

Directorul General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Mariana Ioniță, a avertizat antreprenorul de pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda asupra obligaţiilor sale contractuale, constatând în cadrul unei vizite inopinate, alături de echipa de monitorizare, o oganizare deficitară, mobilizare slabă, activitate sub cea din graficul de execuție prezentat şi asumat de antreprenor.

Conducerea CNAIR a solicitat un program zilnic al lucrărilor, care va fi monitorizat permanent.

Vizita inopinată a conducerii CNAIR a continuat și pe lotul 1 al Autostrăzii.

“Mobilizarea este acceptabilă, dar poate fi îmbunătățită, cu atât mai mult cu cât benefiarul și-a îndeplinit toate obligațiile, chiar și cele financiare. Menționăm că pe lotul 1, conducerea companiei s-a întâlnit și cu subantreprenorii și prestatorii de servicii pentru a identifica soluțiile necesare în activitatea de pe șantier”, au transmis cei de la CNAIR.

Potrivit unui document publicat în august pe site-ul CNAIR, cele două loturi ale Autostrăzii Sebeş – Turda aflate, încă, în construcţie, la aproape 6 ani de la demararea lucrărilor, ar urma să fie date în folosinţă mai târziu decât s-a susţinut în ultimele luni.

Astfel, lotul 1, în lungime de 17 kilometri, dintre Lancrăm şi Sântimbru, ar urma să fie dat în folosinţă în 30 decembrie 2020, mai târziu cu o lună decât precedentele estimări. Lucrările sunt executate de ASOCIEREA IMPRESA PIZZAROTTI & C SPA POMPONIO CONSTRUCTII SRL şi au o valoare totală de peste 541 mil. lei, fără TVA.

În ceea ce priveşte lotul 2, a fost acordată o extensie de timp până la data de 3 decembrie 2020, faţă de 30 noiembrie 2020. Valoarea proiectului este de aproape 550 mil. lei, fără TVA. Antreprenor este Asocierea AKTOR TECHNICAL SOCIETE ANONYME (AKTOR S.A.) – S.C. EURO CONSTRUCT TRADING 98 S.R.L..

Construcţia ambelor loturi a demarat în decembrie 2014.

Categories: Local