O singură ofertă depusă pentru finalizarea reabilitării grădiniţei din Coşlariu

O singură ofertă depusă pentru finalizarea reabilitării grădiniţei din Coşlariu

O firmă din Alba Iulia, DOMICA SRL, a depus singura ofertă pentru un contract estimat la o jumătate de milion de lei, prin care Primăria Sântimbru vrea să fie efectuate lucrări suplimentare la grădiniţa din Coşlariu, ca urmare a unor probleme tehnice apărute legate de execuţia reabilitării şi modernizării acesteia.

Evaluarea tehnică şi financiară a ofertei este planificată pentru data de 19 octombrie. Contractul va fi atribuit prin procedură simplificată.

Înfiinţată în 1998, societatea este deţinută, în cote egale, de Doina şi Mircea Briciu. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de peste 3 mil. lei, iar în 2018, de peste 1,3 mil. lei. Numărul mediu de angajaţi a fost anul trecut de 13.

Ca urmare a unor note de constatare, din care una din 2018, cu privire la unele probleme tehnice legate de execuţia lucrărilor la obiectivul de investiţii “Reabilitare, modernizare Grădiniţa din Coşlariu”, precum şi a constatărilor făcute la faţa locului cu ocazia desfacerii tencuielilor interioare şi exterioare, a fost necesară efectuarea unor lucrări suplimentare care, la data întocmirii expertizei tehnice şi a proiectului, nu puteau fi evaluate. Potrivit autorităţii contractante, lucrările apărute au avut două motive majore, respectiv condiţii tehnice cauzate de lucrările de desfacere şi demolare dispuse şi solicitarea beneficiarului în ceea ce priveşte lucrările de amenajare exterioară.

O parte din lucrările necesare au fost rezolvate prin dispoziţii de şantier şi care sunt acoperite de contractul de execuţie încheiat cu constructorul.

Având în vedere că au mai rămas categorii de lucrări care, din punct de vedere valoric, nu au putut fi acoperite de listele de cantităţi întocmite, în conformitate cu planşele de execuţie realizate ca urmare a derulării evenimentelor tehnice (execuţia lucrărilor) şi a constatărilor din notele de constatare, acestea sunt strict necesare pentru finalizarea execuţiei, recepţiei şi funcţionării obiectivului proiectat în conformitate cu legislaţia tehnică şi de exploatare în vigoare.

Termenul de realizare a lucrărilor este de 30 de zile.

Categories: Local