Restaurantele şi cafenelele din 4 oraşe vor funcţiona doar în exterior, cu 2 m între mese

Restaurantele şi cafenelele din 4 oraşe vor funcţiona doar în exterior, cu 2 m între mese

Restaurantele şi cafenelele din Alba Iulia, Aiud, Sebeş şi Abrud îşi vor desfăşura activitatea din 8 octombrie, de la ora 0,00, doar în spaţiile special destinate în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minim 2 metri între mese şi participarea a cel mult 6 persoane la o masă, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

În ceea ce priveşte activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare este permisă doar pentru deservirea clienţilor cazaţi în aceste unităţi.

De menţionat că este permisă activitatea de preparare a hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în interiorul acestora.

Decizia a fost dispusă, mirercuri seara, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Aceeaşi măsură se aplică, acolo unde este cazul, şi în comunele Berghin, Blandiana, Ciugud, Cricău, Galda de Jos, Hopârta, Rădeşti, Săliştea, Şibot şi Stremţ.

În aceste UAT-uri, rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID-19 a depăşit 1,5 la mia de locuitori.

Categories: Life & Style