Aeroportul din Sibiu primește 3,96 mil. lei de la stat, ajutor financiar

Aeroportul din Sibiu primește 3,96 mil. lei de la stat, ajutor financiar

Aeroportul Internațional Sibiu urmează să beneficieze de un ajutor financiar din partea statului, în valoare de 3,96 mil. lei, în contextul pierderilor înregistrate în perioada martie-iunie, pe fondul pandemiei de COVID-19.

Și aeroporturile regionale din Cluj, Iaşi, Craiova şi Bacău urmează să beneficieze de ajutor din partea statului. Decizia vine ca urmare a adoptării de către guvern a unei ordonanţe de urgenţă care reglementează cadrul pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 şi 3.000.000 de pasageri pe an, aflate în subordinea unor judeţe, şi care vizează compensarea pierderilor înregistrate de aceste instituţii în perioada restricţiilor impuse în contextul pandemiei.

Astfel, Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj urmează să primească un ajutor de stat de 8,53 mil. lei, Aeroportul Internaţional Iaşi 6 mil. lei, Aeroportul Internaţional Sibiu 3,96 mil. lei, Aeroportul Internaţional Craiova 630.000 lei, şi Aeroportul Internaţional George Enescu Bacău 3,14 mil. lei.

“Activitatea aeroporturilor a fost unul dintre sectoarele cele mai afectate de pandemia de COVID-19, traficul aerian fiind oprit aproape complet în toată Uniunea Europeană, inclusiv în România, din cauza măsurilor aplicate în vederea diminuării impactului tipului de risc, materializate prin restricţii de zbor şi de trecere a frontierei”,se arată în nota de fundamentare a OUG adoptată recent de guvern.

Sprijinirea sectorului de transport public aerian se încadrează în politica guvernului de sprijin acordat companiilor afectate de criză prin asigurarea resurselor financiare necesare pentru continuarea activităţilor economice şi pentru plata angajaţilor a căror activitate a fost întreruptă temporar, potrivit planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică.

Categories: Local