CON-A a demarat lucrările la Stadion, proiect de 28 mil. euro

CON-A a demarat lucrările la Stadion, proiect de 28 mil. euro

Constructorul CON-A, deţinut de antreprenorul Mircea Bulboacă, a demarat lucrările de modernizare a Stadionului Municipal din Sibiu, investiţie de 136,5 mil. lei (peste 28 mil. euro) susţinută din bugetul local al primăriei sibiene.

Temenul de finalizare a lucrărilor este de 18 luni.

Cel puţin cinci proiecte imobiliare cu destinaţie sportivă au fost ridicate în ultimii opt ani de constructorul sibian CON-A. Cele mai importante proiecte finalizate de compania lui Mircea Bulboacă sunt Cluj Arena, stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova și stadionul „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Construcția cu cea mai mare valoare a investiției este stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, un proiect de aproape 250 de milioane de lei, inaugurat în 2017 și plasat în rândul celor mai bune din lume.

CON-A a mai construit la Cluj-Napoca și Sala Polivalentă, cea mai modernă și încăpătoare construcție destinată organizării de evenimente sportive și nu numai. Construcția respectivă deține și un record: este clădirea civilă din România cu cele mai lungi grinzi metalice, cu 73 de metri de deschidere liberă, dimensiuni care mai sunt întâlnite doar la hangarele avioanelor.

Portofoliul CON-A nu se reduce însă doar la construcții cu caracter sportiv. Potrivit unor date date publicității de companie, CON-A s-a ocupat, printre altele, de construcţia fabricii de rezerve de tutun pentru dispozitive IQOS, dezvoltată de Philip Morris în Otopeni, şi fabrica de soluţii perfuzabile dezvoltată de germanii de la B Braun lângă Timişoara, în localitatea Sânandrei. Fiecare din aceste proiecte are o valoare de peste o sută de milioane de euro.

De asemenea, constructorul sibian mai are între proiecte fabrica de vată minerală a danezilor de la Rockwool din localitatea Ariceştii Rahtivani, în apropiere de Ploieşti, o investiţie de 50 mil. euro, fabrica de bioetanol a elvețienilor de la Clariant în județul Dolj, fabrica de anvelope Pirelli din Slatina. De-a lungul timpului, CON-A a mai construit hale industriale pentru Daimler la Sebeș, Bosch în județul Cluj, Siniat în Gorj şi altele. În perioada 2000-2018, CON-A a construit şi predat peste 70 de fabrici.

Afacerile constructorului CON-A din Sibiu s-au ridicat la 241,5 mil. lei în 2019, iar profitul net a fost de 11 mil. lei.

Categories: Brands, Business in top