Primăria Mediaș externalizează serviciul public pentru gestionarea câinilor vagabonzi

Primăria Mediaș externalizează serviciul public pentru gestionarea câinilor vagabonzi

Asociația GUARDAPET a câștigat licitația organizată de Primăria Mediaș pentru gestionarea câinilor vagabonzi din oraș. Serviciile contractate au o valoare estimată de 0,42 mil. lei.

Asociația trebuie să facă evaluarea și estimarea populației canine fără stăpân de pe raza municipiului Mediaș; să întocmească un plan de acțiune cu privire la activitatea de prindere a câinilor fără stăpân; să captureze câinii fără stăpân prin metode specifice; să transporte ulterior câinii în adăpostul amenajat; să examineze clinic și să înregistreze câinii în registre speciale; să adăpostească, îngrijească și hrănească patrupedele; să asigure deparazitarea, vaccinarea antirabică, identificarea câinilor și/sau sterilizarea câinilor; să se ocupe de revendicarea și adopţia câinilor; să se ocupe eutanasiere și neutralizarea cadavrelor conform legislaţiei în vigoare; să contribuie la informarea, educarea și responsabilizarea cetăţenilor.
Numărul de câini previzionat a se captura și pentru care se va întocmi oferta este de 884 câini/contract concesiune/4 ani (221 de caini/an respectiv 18 de caini/lună).

Categories: Life & Style, Local